Duurzaam ondernemen

Bij VDB Kunststofkozijnen vinden we duurzaam ondernemen belangrijk. We doen er alles aan om dit op verschillende manieren na te streven. Hieronder een aantal voorbeelden waarmee wij aandacht besteden aan duurzaam ondernemen. 

Zonnepark bestaande uit 121 zonnepanelen. Dit levert ons jaarlijks 50.000 kWh op.


Split units
Een split airco is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof. Deze vloeistof onttrekt de warmte uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft die buiten weer af aan de buitenlucht (via de buitenunit).
De binnenunit van een split airco bevat een ventilator die warmte uit de lucht opneemt en deze vervolgens naar een warmtewisselaar brengt. Deze warmtewisselaar is een leiding met koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden. Doordat de koelvloeistof in contact komt met warme binnenlucht, warmt de koelvloeistof op. Op die manier haalt de koelvloeistof de warmte uit de ruimte en koelt deze dus af.
Daarnaast zorgt een compressor ervoor dat de warme lucht naar de condensor in de buitenunit wordt afgevoerd. Daar condenseert het gas vervolgens door het contact met de buitenlucht. Op die manier wordt het gas weer koude koelvloeistof en kan het opnieuw de binnenunit instromen.
De splits kunnen ook verwarmen. Het verwarmproces gaat hetzelfde als het koelproces, alleen dan omgekeerd.

Split unit binnen                                                Split unit buiten
   
Met deze split units verwarmen wij de showroom, het verkoopkantoor en het kantoor in de winter en koelen wij deze ruimtes in de zomer.

Gas naar 0 op de meter
Machines die gevoed worden door gas vervangen we voor alternatieven waarbij geen gas nodig is. Onze CV ketel is vervangen door warm water boilers, waardoor we geen gas meer hoeven te gebruiken voor het verwarmen van water. Voor het verwarmen van ruimtes gebruiken we nu split units. 

LED verlichting
LED lampen verbruiken veel minder energie dan gewone lampen. Daarnaast is de levensduur van een LED lamp veel langer en het aantal branduren veel hoger ten opzichte van een gewone lamp. Door al deze voordelen is een LED lamp energiebesparend en duurzaam.