Onderhoud / Reparatie

Moeten kunststof producten onderhouden worden?
Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze vrij onderhoudsarm zijn. Dit betekent echter niet dat u de kozijnen niet schoon dient te houden. Dit is in de meeste gevallen makkelijk te combineren met het wassen van de ramen. Gebruik bij voorkeur een natte doek en een reinigingsmiddel om te kozijnen af te nemen. Denk erom dat u geen schuurmiddel of chloor gebruikt bij het schoonmaken. De kunststof kozijnen kunnen hierdoor beschadigd raken.

Het is aan te raden om uw kozijnen minimaal een keer per jaar in de wax te zetten. De wax zorgt voor een extra beschermlaagje op uw kozijnen of deuren, waardoor vuil zich minder makkelijk hecht. Hierdoor blijft de kleur van uw kozijnen mooier en vuil verwijderen gaat makkelijker. Er zijn verschillende soorten wax op de markt, vraag uw kozijnleverancier welke wax geschikt is.

Maak nooit gebruik van:

  • Een reinigingsmiddel met schurende werking
  • Een schuurspons
  • Agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor

Hang en sluitwerk onderhouden
Kunststof producten waar draaiende of kantel onderdelen in zitten dienen gesmeerd te worden om de scharnieren en sluitingen soepel te houden. U voorkomt hiermee dat uw kunststof producten ‘zwaar’ open gaan.

Eenvoudig onderhoud aan hang en sluitwerk
Iedereen kan het hang en sluitwerk onderhouden aan kunststof producten, u dient enkel het kozijn of raam te openen en 2 of 3 drupjes olie/wit vet aan te brengen op het scharnier. Dit geldt ook voor de draaiende en sluitende delen.

Reparatie
Zoals zo vaak wordt gesteld zit een ongeluk in een klein hoekje. Wij horen regelmatig dat een raam met harde wind op staat en vervolgens kapot slaat, of dat er een zwaar voorwerp tegen het kozijn valt. Voor al deze gevallen kunt u ook terecht bij VDB Kunststofkozijnen. Omdat wij de producten zowel leveren als monteren weten wij exact hoe reparaties uitgevoerd moeten worden.