Kunststof kozijnen

De moderne kunststof kozijnprofielen zijn ongevoelig voor schimmels, rot en UV-straling en kennen daardoor een lange levensduur. Doordat het materiaal volledig recyclebaar is, bij de productie weinig energie vraagt, en gedurende de hele levensduur nooit geschilderd hoeft te worden, levert het een substantiële bijdrage aan een beter milieu.

Isolerend
Een andere milieubijdrage zit in de hoge mate van thermische isolatie die de kozijnen bieden dankzij hun vijf inwendige kamers. Hoogwaardige afdichtingen vervaardigd van thermoplastische elastomeren verzekeren een wind- en tochtdicht sluiten van de ramen en deuren. Verder bieden de kunststof kozijnen een uitstekende akoestische isolatie, wat zeker van belang is in potentieel lawaaiige woonomgevingen.

Veilig
Kunststof kozijnen houden niet alleen kou, water en wind buiten de deur, maar ook lieden die in de woning niets te zoeken hebben. Dat danken ze onder meer aan de ingebouwde versterking van gegalvaniseerd staal en hun compatibiliteit met alle gangbare soorten veiligheidsglas en beslag.

Mooi
Een gedistingeerde, strakke vormgeving en keuze uit een palet van subtiele kleuren maakt het kunststof kozijn tot een sierraad voor elke gevel, ongeacht of dat de renovatie van een appartementengebouw betreft of de nieuwbouw van een villa. En dat blijven ze ook, want het materiaal is vuilafstotend en ongevoelig voor corrosie of verkleuring.

Voorbeelden