Beglazing

HR++ beglazing
HR++ beglazing bestaat net als gewoon dubbelglas uit twee glazen ruiten met een ruimte ertussen. Het bijzondere van HR++ beglazing is de vrijwel onzichtbare flinterdunne coating in de vorm van een metaallaag op de spouwzijde van de binnenruit. De spouwruimte is gevuld met een edelgas als extra isolatie ten opzichte van lucht.

Deze metaallaag op het glas laat de stralen van de zon door, terwijl de warmtestraling vanuit de woning wordt teruggekaatst in de woning. Door de hoge warmte-isolerende kwaliteiten van HR++ beglazing is er minder energie nodig voor het verwarmen van de ruimte dan bij een andere glassoort. Daarbij komt dat het wooncomfort in de winter veel beter is wat ook daadwerkelijk merkbaar is.

Driedubbel glas
In optimaal geïsoleerde en energie passieve woningen zijn kunststof kozijnenprofielen met driedubbel glas al bijna standaard. Maar ook voor conventionele nieuwbouw en renovatie bieden kunststof ramen met 3-weg beglazing een aantal voordelen die elke bouwer in haar beraadslagingen en aankoopbeslissingen moeten betrekken. Driedubbele beglazing overtuigt voornamelijk als gevolg van de volgende kenmerken

Matglas
Matglas is een matte, doorschijnende glassoort die vaak ter decoratie wordt gebruikt. Matglas is verkrijgbaar in meerdere soorten en vormen. Zo kan matglas in isolerende, geluidswerende en brandwerende vorm geleverd worden.

In het bedrijfsleven wordt matglas regelmatig gebruikt voor scheidingswanden. Het laat namelijk wel licht door, maar is niet doorzichtig. Privacy gegarandeerd dus. Ook in de thuissituatie kan matglas prima toegepast worden. Voornamelijk in de badkamer en de keuken voor een moderne uitstraling.

Roeden in het glas
Hier bevinden de roeden zich tussen de glasplaten in. Dunnere profielen zorgen voor een nog mooiere afwerking. Bovendien is deze mogelijkheid het gemakkelijkst in onderhoud. Aangezien de glasplaat niet langs buiten onderbroken wordt, reinigt u maar één oppervlakte in plaats van vele kleinere.

Roeden op het glas
Bij deze mogelijkheid worden de kruisverdelingen op het glas zelf aangebracht. Dit komt de isolatie ten goede, omdat de dubbele of driedubbele beglazing niet onderbroken wordt door de roeden. Aangezien de verdeling zich aan de buitenzijde bevindt, is de uitstraling ook erg authentiek.

VDB Kunststofkozijnen B.V. biedt u diverse mogelijkheden op het gebied van beglazing. Voor alle mogelijkheden of meer informatie over beglazing kunt u contact met ons opnemen.